MÅLARKURS


 

Kurs 30-31 mars - 10-11 aug. 16-17 nov - 23-24 nov

  

 

VEDIC ART - Nå Din Skaparglädje och Kraft

Vedic Art är ett kravlöst utvecklande och läkande måleri, som grundar sig på kunskap ur den mångtusenåriga Veda traditionen.

Du kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare och upptäcka att du faktiskt kan uttrycka dig. Du hittar ett personligt sätt att utvecklas i måleriet där nyfikenheten och inspirationen leder dig. Att bara få vara med sig själv och upptäcka nya spännande bilder träda fram, bilder som du inte hade en aning om att du bar inom dig. Detta ger glädje och ett helt nytt lekfullt innehåll i ditt liv.
– Hur länge du än levt.

”Så snart vi kommer i kontakt med
ett skapande som är kopplat till oss själva, blir det hela meningsfullt på ett helt annat sätt än innan.”

 Kurserna hålls i Kungsviken hos Livsstil & Lavendel. På vår och höst finns det möjlighet att måla i Orangeriet annars är vi i mina lokaler inomhus. Om vädret tillåter hittar vi en vacker plats i trädgården, där vi ställer upp stafflin. Den rofyllda vackra miljön och lummiga grönskan, tystnaden och kravlösheten i arbetet gör att det blir rent meditativt och med den individuella handledning som du som deltagare får så känns det som om du blir ett med skapandet.

Speciellt för mina Vedic Art kurser är att deltagarna får individuell handledning för att i sin egen takt utvecklas

Din investering inkluderar förmiddagsfika, målarplats med staffli, målarskiva, bord, stol och individuell handledning.
5 dagar måndag-fredag: 2 950 kr
2 dagar Lördag- söndag: 1 950 kr.

Väljer du att gå 7 dagar alltså båda ovanstående kurserna får du avdrag på kurskostnaden med 700 kr.
Ovanstående priser inkl. moms. För företag tillkommer moms.Vedic Art®, Curt Källmans metod
Vedic Art® är en modern, svensk metod för konstnärlig och personlig utveckling. Kravlöshet, det inre uttrycket, den skapande processen är i centrum. Fröet till Vedic Art såddes för många år sedan då konstnären Curt Källman (1938 – 2010) började sin inre resa för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken. Vedic art metodens praktiska övningar och pedagogiska förhållningssätt utarbetades av den svenske konstnären Curt Källman.
 

”Konst och liv är så intimt förknippade att det knappast går att skilja åt. Det heter ju konsten att leva.”
- Curt Källman

Vedic Art är uppbyggt kring 17 steg/ principer, som alla handlar om konsten och livet. Dessa steg/ principer är giltiga under hela livet och du kan därför gå tillbaka till dem när du vill. Till varje steg/princip hör en uppgift. Den gör var och en på sitt eget sätt. Här finns inget facit, inget rätt eller fel.  

ÄVEN UTMÄRKT SOM REHABILITERING

Många som kommit, utmattade, ”utbrända”, slutkörda eller rent av deprimerade till en sån här målarvecka i Vedic Arts anda har återfunnit en spirande livsglädje och fått tillbaks sin energi och inspiration. Kravlösheten, tystnaden kraften i övningarna tillsammans med färgerna är mycket helande och väldigt rehabiliterande för den som liksom tappat bort sig,


Deltagares omdöme om kurserna:

“Tack för inspirerande och utvecklande dagar. Att via Vedic art öppna upp och släppa ut ett inre budskap till sig själv var hisnande och otroligt häftigt. Färg och form öppnar upp för nya och gamla insikter. En kurs som inte lär ut hur man målar utan hur man når sin innersta kärna med hjälp av konsten.” Marie Nyman
Tack för fantastiska dagar! Så härligt att slippa alla krav och att bli bedömd! Jag ser verkligen fram emot nästa kurs
- Liselott Siljefalk
Ofta kändes det som man befann sig utomlands, då miljön, värmen och lärandet var så kreativt
- Eva-Lotta Karlsson

Deltagares ord från kurserna:

Frigörande – Glädje – Tacksamhet – Förundran – Häpnadsväckande – Gemenskap – Rogivande – Spännande – Omvälvande – Inspiration