Medicinsk Qi Gong

 

Jichu Gong

Är ett grundprogram som innehåller en systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser under koncentration och avslappning.  Rörelserna är enkla och görs under naturlig andning för att öppna upp kroppens energimeridianer och komma i kontakt med kroppens naturligt läkande kraft.

Övningarna är enkla att lära sig och ger goda hälsoeffekter både fysiskt och mentalt.

STYRA ÖVER MIN HÄLSA

Att veta att jag kan styra över min hälsa har varit en stor insikt för mig och jag fascineras av hur mycket som är möjligt att göra med friskvårdsmetoder för att få balans och livskvalitet i sitt liv.
Idag har jag kurser för att hjälpa andra människor tillbaka till balans i kropp och själ.

 

Jag utövar den kinesiska stormästaren Fan Xiulan medicinska Qi Gong kallad Biyunmetoden. Qi kan översättas med livskraft eller energi och Gong betyder metod, teknik eller prestation. 

Sedan jag blev sjuk av för hård arbetsbelastning pga. stress och monotona rörelser som Frisör, kom Qi Gongen in i mitt liv och förändrade det totalt. Från att ha varit svårt värkbruten med mkt begränsad rörlighet har jag tack vare Qi Gongen kommit att bli smidigare och vigare än innan. Det är en sann glädje att känna att det finns kraft och balans i kroppen igen och att allt är möjligt.
Jag känner sån glädje över att ha ett verktyg som jag kan använda dagligen hemma eller på resande fot.

 

Medicinsk Qi Gong bygger på Traditionell kinesisk medicin. (TKM). Den genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. Tanken är att människan är en organisk helhet, som hela tiden utvecklas och förändras, både till kropp och själ. Allt är beroende av vartannat och måste vara i balans för att vi ska må bra. Qi Gong är ett verktyg för att förstå sig själv. Det i sin tur kan avlägsna sjukdomar, sorger och bekymmer. När vi befinner oss i harmoni med himmel och jord, ja då har vi balans och frid – inre stillhet.
 

Biyunmetoden har utvecklats i Sverige sedan 1992. Flera landsting har anammat metoden som rehabiliteringsform vid sidan om den traditionella hälsovården. 1995 startades Biyunskolan i Örbyhus, där utbildning i Biyunmetoden bedrivs med Fan Xiulan som huvudlärare.

För mer info gå in på http://www.gronadraken.nu

Vill du också känna dig smidig och vig, få kraft, balans och glädje över en rörlig kropp? Då är du välkommen på kurs hos mig.
Då har du sedan ett verktyg och en förståelse för att kunna träna själv hemma eller var du än befinner dig.