Precis som jag så drömmer de flesta om att kunna resa upptäcka nya fantastiska platser . Skapa möten med människor och olika kulturer. Ibland är det tiden som inte räcker till ibland pengarna.

För mig var det att jag behövde den lilla pushen att verkställa dem. Inspirationen kom när jag gick med i min härliga reseklubb . Entusiasmen, tipsen och tilltron till att det var bra kvalitet på resorna gjorde att jag började resa oftare och kunde boka hotell som jag annars inte haft råd till.

SÅ VART RESTE JAG DÅ

ISLAND  sagolandet med så mycket mystik och varma källor. Sin karga men sanslöst vackra natur. Hit gick vår första resa. Vi åker från Oslo där det gick direktflyg till Reykjavik. Vi bodde på hotell Holt inne i Reykjavik. Ett fyrstjärnigt hotell som har Islands största privata konstsamling, de är även berömda för sin vinkällare. 

Vår resa var en kulinarisk resa med vinprovning, matlagningskurs (ledd av deras prisbelönta kock) och en galamiddag. Vi var 8 personer runt bordet och ingen sa ett ord när smaklökarna exploderade i munnen. Lammcylindern rullad i örter och utanpå det finriven krispigt stekt potatis var det godaste jag någonsin smakat. Rekommenderar alla att åka dit. 

Vi beställde en halvdagsutflykt av hotellet. Det säregna landskapet som svepte förbi var så annorlunda än vad vi sett förut

 Gullfoss som du ser på bilden var ett av de fantastiska vattenfallen som vi stannade vid. Gejsern Stokkur var häftig att se. Men det som stannade mest i mitt minne var berättelsen om Alltinget och hur denna plats skapades för att hela Island skulle träffas en gång om året och hålla ting.

Arkitekturen på de nya byggnaderna inne i stan var hämtade från naturens egna färger och former. Den äldre bebyggelsen var en färgsprakande blandning. Det var en rolig stad, lekfull på något sätt och med sin moderna byggstil så kompletterade det gamla och nya varann så helt perfekt.

Vad kan du göra på Island: Valskådning. Hästridning. Jeep safari. Rundtur med buss. Helikoptertur över ön och så förstås fågelskådning. 

Vi betalade för två personer med flyg tor. boende 4 nätter och 5 dagar+ frukost. Vinprovning. Matlagningskurs och galamiddag.

6 098 kr